Wij zijn groep 7: 12 jongens, 8 meisjes (waarvan er één in Cambodja woont) en 2 juffen. Wij zijn een gezellige, hechte groep en doen het liefst heel veel samen: In de pauzes op het plein samen groepsspellen doen, maar ook in de klas door samen te leren. We maken vaak wisselende groepjes, zodat we regelmatig met verschillende kinderen samenwerken. Zo leren we allemaal van elkaar.

We hebben het meest knusse lokaal van de school: Tot vorig jaar was dit nog de personeelskamer, maar nu is het echt onze klas. We werken er hard aan allerlei leerdoelen, maar maken ook tijd vrij voor gezelligheid. We werken niet alleen in ons klaslokaal, maar ook regelmatig buiten op het plein. Dat is goed voor de beweging en de zuurstof in onze klas en hersenen.

Voor verschillende vakken, zoals rekenen, spelling en wereldoriëntatie, werken we op een Chromebook. Iedere vrijdagochtend voor schooltijd mogen we er ook een kwartiertje op gamen. Iedereen is dan ook lekker vroeg op school J

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een project over het menselijk lichaam. We weten nu heel veel over de binnenkant van ons lijf. Onze kennis hebben we verwerkt in een groot werkstuk van het menselijk lichaam. In januari gaan we aan de slag met een nieuw project waarbij we ons eigen bedrijf beginnen.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens een kijkje nemen in onze klas!

Groetjes van groep 7