Hallo allemaal!

 

Wij zijn groep 6/7a.

Met elkaar maken we er een ontzettend gezellig en leerzaam jaar van. Natuurlijk leren wij veel van de lessen op school, maar een uitstapje vinden wij soms veel leuker! Dit jaar zullen wij dat een aantal keer gaan doen of nodigen we juist mensen uit waar we veel van kunnen leren.

Samenwerken doen wij graag. Tijdens rekenen, taal en begrijpend lezen kunnen wij dit doen, maar ook tijdens onze thema’s wereldoriëntatie doen wij dit veel.

Zo maken we er samen een leuk jaar van! Graag willen wij jullie daar het een en ander over vertellen. Dit kunnen jullie hieronder lezen.

 In december zijn we met zijn allen naar de schaatsbaan in Middelburg gegaan. Onder het genot van een heerlijk zonnetje konden we genieten op het ijs. We kregen een mini les schaatsen en konden in een estafetterace strijden tegen elkaar. Gelukkig kregen we ook alle tijd om zelf te schaatsen, sommigen met de hulp van een ‘bobby’.

 

Met de kerstviering zijn we naar het verpleeghuis Willibrord in Middelburg gegaan. Daar hebben we bekende liederen gezongen, als ‘Komt allen tezamen’ en ‘Midden in de winternacht’, maar ook onbekende liederen, als ‘Immanuel’ en ‘Want een kind is ons geboren’. Sommigen kinderen speelden mee op een eigen muziekinstrument. Niet alleen hebben we gezongen, ook hebben we het kerstverhaal uit de bijbel gelezen en mochten we luisteren naar een mooi gedicht. Afsluitend hebben we kerstkaarten, waar we in de klas aan gewerkt hadden, aan de bewoners uitgedeeld.

 

Samenwerken doen we graag in de klas. Dit kunnen we doen tijdens het werken aan het thema ‘Het is tijd’. Met geschiedenis leren we over de pruikentijd: de 18e eeuw. Naast de lessen gaan we samen aan de slag met het maken van een krant. Iedereen maakt een deel van de krant: een advertentie voor een te koop staand buitenhuis, een artikel over de mode in die tijd, een recept passend bij de 18e eeuw, een interview met Napoleon Bonaparte en een opsporingsbericht voor Willem V. Alle artikelen bij elkaar vormen onze eigen krant.

 

Tot de volgende keer!