Hallo allemaal!

Wij zijn een groep 6 van 26 kinderen en krijgen les van juf Yvonne.

In de klas leren we veel, maar hebben we vooral ook veel plezier. Plezier met elkaar en plezier om te leren.

In groep 6 leren we voor het eerst de topografie van Nederland. Inmiddels kennen we de provincies met hoofdsteden van Nederland en de steden in de noordelijke drie provincies: Groningen, Friesland en Drenthe.

Tijdens de lessen leren we niet alleen uit de boeken over Noord-Nederland, we mogen ook een dagje uit verzinnen. Iedereen heeft een mooi dagje uit vormgegeven waarin veel variatie was: de een ging naar het zwembad, de ander naar een museum of juist naar de stad of dierentuin.
Nu we steeds meer over de topografie van Nederland leren kennen, kunnen we dit ook gaan toepassen bij ander vakken. Bijvoorbeeld bij rekenen! We konden de schaalberekeningen van rekenen toepassen op de kaart van Nederland. Super gaaf! 

We zijn op speurtocht door het centrum van Middelburg geweest. Met onze ‘Gouden Eeuw’-bril op hebben we de stad eens op een andere manier bekeken. We bekeken de verschillende huizen die we op de route tegenkwamen. In de lessen hebben we het gehad over hoe de verschillen tussen arm en rijk in de huizen zichtbaar waren, dit konden wij op de route ook terug zien. Verder bekeken we de Oostkerk, pakhuizen, bijzondere pandjes en nog meer!

Samen met groep 7 zijn we op excursie naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk gegaan. Wat was het een bijzondere ervaring. We hebben veel indrukwekkende verhalen gehoord, nieuwe dingen geleerd en we mochten een speurtocht in het museum maken. Aan het eind van de dag hebben we een certificaat ontvangen waardoor we ons nu ‘waterambassadeur’ mogen noemen.

Groetjes van groep 6!