In groep 1b/2 beginnen we elke dag in de kring, met 24 kinderen en de juf.

We bidden, zingen en luisteren naar een Bijbelverhaal. We vertellen aan elkaar wat we hebben beleefd. En nog veel meer…….

We werken met leuke thema’s. Dan maken we daar knutselwerkjes van, horen verhalen, leren liedjes en doen ook reken- en taalspelletjes en de gymles heeft hetzelfde onderwerp als het thema.

We hebben over de cijfers 1 t/m 12 gewerkt. Zo deden we verschillende spelletjes waarbij we dobbelstenen gebruikten en maakten werkbladen met de cijfers. Op het bord hebben we een woord-web gemaakt met woorden van voorwerpen waarop cijfers stonden.

Het thema over Zeeland hebben we net afgesloten. We maakten een mooie Zeeuwse knop van klei en kraaltjes. Ook hebben we een mooie placemat gemaakt van Zeeuws papier en foto’s van Zeeland uit tijdschriften, daarnaast maakten we een onderzetter waarvoor we stukjes stof knipten. Dat is nog best lastig! Tenslotte hadden we hele leuke Zeeuwse werkbladen zoals een meeuwengrafiek, paalhoofden van klein naar groot opplakken.

Er kwam hoog bezoek in de klas: De commissaris van de koning in Zeeland meneer Polman kwam bij ons langs!

Ook de opa’s en oma’s waren op een morgen welkom in de klas. Ze konden zien wat wij zoal doen op een ochtend. Erg gezellig!

We werken nu over het Paasfeest. We horen de Bijbelverhalen van wat er gebeurde voor Pasen, Goede vrijdag en de Opstanding. We leren liedjes en maken werkjes. Aan het einde van het project gaan we met alle kinderen, meesters en juffen naar de kerk en vieren daar met ouders en andere belangstellenden het feest. We laten dan een lied horen wat we hebben geleerd.

’s Middags werken we o.a. in de hoeken, we mogen dan kiezen wat we gaan doen. Op de computer, in de timmerhoek, de blokkenhoek, kleuren, technisch lego en nog veel meer.

Iedere dag zit weer vol, we leren veel en hebben het fijn met elkaar.

Om drie uur is het weer tijd om naar huis te gaan.