In groep 2 beginnen we elke dag in de kring, met 18 kinderen en de juf.

We bidden, zingen en luisteren naar een Bijbelverhaal. We vertellen aan elkaar wat we hebben beleefd. En nog veel meer…….

We werken met leuke thema’s. Dan maken we daar knutselwerkjes van, horen verhalen, leren liedjes en doen ook reken- en taalspelletjes. En ook de gymles heeft hetzelfde thema.

We leerden veel over de seizoenen bij het thema “een heel jaar rond”. We maakten een heel bijzondere boom, bij die boom was het tegelijk: lente, zomer , herfst en winter. Als je de boom rond draaide, zag je aan elke kant een ander seizoen.

We hebben veel over letters geleerd. We lazen  “het letterwinkeltje” en maakten heel veel werkjes met (onze eigen)letters. We leerden een liedje: “Je kunt haast overal wel letters vinden” en we ontdekten: dat klopt! We knutselden ook een opa Brom, de baas van het letterwinkeltje.

We werkten over Sinterklaas. We maakten mijters en laarzen van een melkpak die we bij de schoorsteen in de klas zetten. We konden op de aftelkalender zien hoeveel nachtjes we nog moesten slapen tot het pakjesavond werd. Na de pakjesavond zijn alle Sint spullen snel opgeruimd en zijn we begonnen met het thema Kerst.

We hoorden hoe de Heere Jezus werd geboren in een stal. We zongen eer zij God in de hoge, vrede op aarde. We vierden met de ouders in de klas het Kerstfeest. We zongen liedjes, deden een opzegversje, en luisterden naar het verhaal van de herders in de nacht, die in het veld waren toen daar opeens een engel bij hen was, die vertelde dat Jezus was geboren.

Voor de kerstvakantie was het een grote verrassing dat het op een dag sneeuwde. We hebben veel plezier gehad op het plein.

Nu gaan we werken over sneeuw en ijs een thema uit onze methode Kleuterplein en stiekem hopen we nu dat het nog een keer zal sneeuwen!

’s Middags werken we o.a. in de hoeken, we mogen dan kiezen wat we gaan doen. Op de computer, in de timmerhoek, de blokkenhoek, kleuren, technisch lego en nog veel meer.

Iedere dag zit weer vol, we leren veel en hebben het fijn met elkaar.

Om drie uur is het weer tijd om naar huis te gaan.